Snart är det jul och tillhörande ledigheter. En extra härlig jul i år, då det är en så kallad arbetstagarjul. Att arbetstagaren inte behöver ta så många semesterdagar för att få många dagar ledigt. Då kanske man behöver lite roliga tilltugg att snacksa på? Jag hittade ett tilltugg med mozzarella och brynt smör som jag ville prova. Inspirationen från Buffé (Ica’s tidning).
1 mozzarellaost
2-4 matskedar creme fraiche
Ca 30 g smör
En kvist färsk rosmarin
Pinjenötter
Flingsalt och peppar
Börja med mozzarellaosten. Lägg den i en mixer tillsammans med creme fraiche. Kör en kort stund så osten trasas sönder och bred sedan ut den på en fin tallrik.
Ta fram en kastrull och lägg ner smör, hackad rosmarin och pinjenötter. Låt smöret smälta och fräsa tills fräset tystnar, vispa under tiden, då har du fått ett brynt smör.
Gör små grunda diken i mozzarellaosten och häll ut det brynta smöret. Toppa med flingsalt och peppar. Smörstek ett gott bröd och servera småbitar på sidan av ditt tilltugg med mozzarella och brynt smör.

