Nu var det rätt länge sedan jag postade någon form av kolakakor, tycker ni inte? Vaddå? Finns det fler sorter än du redan har bakat och postat? Jo men visst gör det det. En kolakaka är perfekt att smaksätta på alla möjliga olika sätt. Som dessa After Eightsnittar till exempel. Supergoda! Kanske min nya favorit till och med?
150 smör
1,5 dl strösocker
3 msk ljus sirap
3,75 dl vetemjöl
3 msk kakao
3 msk ljus sirap
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
6-10 After Eight
Ta fram smöret en stund innan du ska baka, så blir det lättare att få ihop till en deg. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Dela after eight-plattorna i tre delar.
Blanda ihop smör, socker och sirap först och sen tillsätter du torrvarorna. Ta ut degen på bakbordet och rulla degen till två längder. Lägg längderna på plåten och gör ett dike i degen. Lägg ner After Eight-bitarna en efter en och nyp ev ihop degen en aning, så degen håller fast chokladbitarna.


Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter, tills du ser att deglängderna flyter ut åt sidorna och skapar nästan platta längder. Låt svalna en aning innan du skär dem i snygga snittar (skär medans de är ljumma, annars blir de för hårda att skära i).

Fungerar alllldeles utmärkt tillsammans med en kopp te i TV-soffan vill jag lova.
