För en vecka sedan var vi ett gäng kompisar som skulle gå på nyårsrevyn. Men inför en tre timmar lång show så är det bra med mat i magen så vi lyxade till det med restaurang Oense i Östersund. Vi var flera som gjorde vårt premiärbesök på restaurangen då den öppnade i april 2024.


Namnet Oense kan tyckas lite annorlunda, men ägarna resonerar kring sitt val av namn, enligt sin egen hemsida, så här:
Att få ta del av andras åsikter och tankar, att lyssna in och få nya perspektiv, det får oss att växa. Det är en fröjd att få skapa en plats där alla är välkomna från morgon till kväll.
Förrätten
Vårt sällskap hade bokat bord denna kväll och fick ett fint uppdukat långbord invid fönstret. Vi fick menyer och diskussionerna gick igång vad vi ville äta och dricka. Vi valde att starta med dryck och varsin förrätt. Personligen så valde jag Betor och getost (björnbär, ostronskivling) då jag älskar getost. En snygg tallrik kom in och jag hade gärna ätit dessa friterade ostbollar till hela middagen. Så goda!

Varmrätten
Till varmrätt sen, så valde jag att gå fiskspåret och satsade på en Torskrygg (skaldjurssås, päron, kantareller, pak choy). En mycket fint tillagad bit fisk kom in där fisken föll isär i snygga lager.

Efter dessa två rätter var jag väldigt nöjd och stod över efterrätten, men ett par av oss tog in varsin godbit också.
Nu började tiden rinna iväg för vår nyårsrevy, så vi gjorde upp och gick den lilla biten till Storsjöteatern på Stortorget. En härlig kväll rakt igenom!

