En ny temadag idag, nämligen morotskakans dag 2025. Morotskaka är en sådan där kaka som en inte kan äta för många gånger. Så saftig och så god, så den funkar alltid! Den tar dock en stund att baka, så den här gången blir det bara ett samlingsinlägg med olika typer av morotskaka.
Den ultimata morotskakan kommer från systrarna Eisenmann’s första bakbok Två systrars söta. Och jag håller med dem. Efter att jag bakat denna morotskaka första gången, så bakar jag ingen annan. Det som är lite annorlunda är att de kokar morötterna mjuka, mixar dem till ett mos och sen blandar degen. Gott!

Ifall en inte orkar (eller inte har tid) att göra en hel kaka med gräddning och sen breda på en frosting, så måste jag få tipsa om mina morotskakasnittar. Helt enkelt kolakakor som är smaksatta som morotskaka. Mycket snabbare men samma goda smak.

Om en istället vill göra en ännu mera avancerad morotskaka, så kan en göra min morotskakecheesecake med apelsincurd. Gott + gott + gott = jättegott! En riktigt god cheesecake med morotskake-smak + en god apelsincurd. Kan det bli annat än bra? Nej, helt rätt.

Så, både en lagom klassisk kaka, en lite snabbare i kaka-format och till sist en mer avancerad kaka. Bara att välja vilken sort ni ska baka nästa gång. Alla tre är otroligt goda, så helst vill jag att ni testar alla tre och kommenterar vilken som är godast. Eller om ni har ett ännu godare recept som jag borde prova?