Zucchinifritters med fetaost

-

Att jobba hemma på distans passar mig utmärkt faktiskt, i alla fall att jag kan göra det ibland. Då pandemin kom och vi var tvungna att jobba hemifrån så blev det också tråkigt. Så att varva hemmajobb och kontorsjobb utifrån livet – det är perfekt! En sak som är enklare vid hemmajobb, det är lunchen. Istället för en värmd matlåda till lunch, så kan jag snabbt svänga ihop en lunch och få nytillagad mat i magen. Även om matlådor är helt ok, så är nytillagat godare. Därom tvistar inte de lärde.

Den här gången tog jag lite av det jag hade hemma och följde typ Icas recept. Jag kopierar Icas recept här nedan, men det gör inget om det inte blir exakt. Jag hade tex inga örter i mina fritters, utan nöjde mig med salt och peppar.

2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 ägg
75 g fetaost
800 g zucchini, ca 2-3 stycken (ta hälften morötter om du vill)
1/2 dl blandade hackade örter t.ex. persilja, mynta eller basilika
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk olivolja

Till servering:
Creme fraiche
Sweet chili-sås

Ta fram en bunke och ett rivjärn. Mät upp och blanda mjöl och bakpulver. Knäck i äggen och vispa till en tjock smet. Smula i fetaosten.

Ansa och skölj zucchinin. Riv zucchinin grovt och krama ur så mycket vätska det går. Hacka örterna. Rör ner zucchini, örter, salt och peppar i smeten.

Stek dina zucchinifritters i omgångar i oljan i en stekpanna (ca 1/2 dl smet per plätt). Stek till gyllenbrun färg på båda sidor.

Zucchinifritters med fetaost

Lägg upp Zucchinifritters med fetaost på en tallrik och lägg en klick creme fraiche på sidan. Ringla över lite sweet chili-sås över creme fraichen och servera. Det blir såklart extra gott med lite mera grönsaker på sidan (kanske en fräsch tomatsallad), men det hade jag inte idag.

Zucchinifritters med fetaost
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar