Havtornsglass med mascarpone

-

Att kolla igenom sin frys och försöka rensa då och då, det borde stå på min att-göra-lista lite oftare. Men det står verkligen på min lista när våren kommer och jag förstår att jag kommer att kunna plocka bär även i år. Så kan det bli väldigt brått att försöka skapa plats. Jag har odlat havtorn i några år, så trädet ger rätt mycket bär nu. Så jag hade en del havtorn i frysen och hittade ett recept på havtornsglass med mascarpone. Det lät otroligt gott, så jag satte fart.

Ca 250 g frusna havtorn (ta undan ca 30 g för servering senare)
250 g mascarpone
2 florsocker
1 lime, skal och saft

Ta fram en mixer och lägg ner alla ingredienser. Mixa ihop till en smet och häll över i en burk. Ställ in i frysen ett par timmar och ta sedan ut din havtornsglass med mascarpone.

Servera glassen med några extra havtorn och även kolasås. Jätte-jättegott!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar