Varm chipsdipp med majs

-

Att servera en varm chipsdipp med majs och sen skopa upp med nachochips – är något som jag sett så många gånger. Hittills har jag aldrig provat, men ikväll var det dags. Jag hade en ensam kväll i soffan framför mig, så jag visste att jag inte skulle behöva dela med någon. Perfekt!

1 liten burk majs
Smör att steka i
1 vitlöksklyfta
Ca 5 cm purjolök (eller salladslök)
Chili eller sriracha
1 stor matsked creme fraiche
Paprika
Riven ost (på bilderna har jag alldeles för lite, så ta mera)

Ta fram en stekpanna och sätt på medelvärme. Hacka vitlöken och skiva purjolöken till smala skivor. Lägg en klick smör i stekpannan och lägg i majs, vitlök och purjolök. Låt fräsa ett par minuter. Smaksätt med chili eller sriracha och stäng av plattan. Blanda ner creme fraiche, lite paprika i bitar och hälften av din rivna ost.

Starta ugnen på 200 grader och ta fram en liten ugnsfast form (min är 19 cm). Häll ut majsröran i formen och toppa med resterande ost. Sätt in i ugnen och låt osten smälta. Ta ut varm chipsdipp med majs och ställ mitt på bordet. Ställ även fram en stor skål nachos, så man kan dippa eller skopa upp av majsröran.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar