Jag har läst om chiasylt på lite olika ställen och tänkt att jag skulle vilja prova. Men då jag inte kommit mig för att plocka varken jordgubbar, blåbär eller hallon i år så testar jag chiasylt med svarta vinbär. Det måste väl bli lika gott som andra bär tänker jag.
ca 300 g svarta vinbär
0,5 dl vatten
1/2 tsk vaniljpulver
ca 1/2 dl strösocker
1/2 dl chiafrön
Lägg svarta vinbär och vatten i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt vaniljpulvret och socker. Rör om och låt småkoka i cirka 5 minuter. Tillsätt chiafrön och rör om väl så de inte klumpar ihop sig. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker om du tycker din sylt blir för sur.


Ha upp på väl rengjorda burkar och förvara i kylen (notera också det oerhört snygga grytunderlägget som jag tillverkade på lekis eller möjligtvis i första klass)
