Udonnudlar med kyckling och bacon

-

Ni som hängt med mig här ett tag vet nog att jag gillar Udonnudlar. Lite tjockare nudlar som jag tycker är såå goda i alla dess former. Senast nu ikväll svängde jag ihop en stekpanna udonnudlar med kyckling och bacon till oss efter träningen. Det är så gott att bara sleva i sig maten (och de allra flesta tar om från stekpannan).

2 små paket Udonnudlar (dvs två små paket från det stora som innehåller fyra stycken)
1 paket bacon
1 kycklingfilé
1-2 vitlöksklyftor
1-1,5 dl grädde
Sriracha
Soja
Sesamolja
1 liten förpackning majs
En bit gurka

Topping:
1 äggula för de som vill ha
Sesamfrön

Sätt igång en kastrull med vatten och sätt igång en stekpanna. Skiva bacon och dela kycklingen i mindre munsbitar. Stek i stekpannan och vänd runt så kycklingen blir stekt runt om. Tillsätt hackad vitlök och låt fräsa ca 1 minut.

Tillsätt grädde, sriracha, soja och sesamolja och rör runt. Låt puttra en liten stund och smaka av om du vill ha mera hetta från srirachan.

Häll av nudlarna (som bara ska koka i ett par minuter) och häll ner dem i stekpannan. Rör runt och tillsätt några grönsaker som du gillar. Jag tog majs och gurka denna gång men det mesta funkar.

Servera udonnudlar med kyckling och bacon i snygga pastatallrikar och toppa serveringen med en äggula för de som vill ha och gärna lite extra sesamfrön (valde bort båda delarna denna gång men det är toppengott!) Så gott!

Andra udonnudlar?

Gillar du också udonnudlar? Här hittar du mitt arkiv på de varianter jag lagat. Alla är lika goda!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar