Pepparbiff med svampsås

-

Här kommer ett tips till fredagsmiddagen, nämligen pepparbiff med svampsås. Vi fick nämligen en påse svamp av vår granne häromdagen och det klart att vi ville njuta av den! Röd-gul trumpetsvamp är en god och smakrik svamp som folk glömmer bort, men som kan växa i stort antal ifall man hittar rätt plats. När affären dessutom hade bra pris på pepparbiff så var middagsplanerna klara.

Färdig potatisgratäng (eller ännu hellre hemmagjord potatisgratäng)
Ev 1 palsternacka
Pepparbiff

Svampsås:
1 liten gul lök
Ca 0,5-1 dl hackad valfri svamp, jag hade röd-gul trumpetsvamp
Ca 1-1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
Ca 1-1,5 msk vetemjöl
Soja
Salt & peppar

Börja med potatisgratängen. Lägg ut den färdiga potatisgratängen i en smord ugnsform och sätt in i ugnen ca 20-25 min. Jag hade en palsternacka över i kylskåpet, så jag hackade upp den och la på toppen. Ett gott litet tillskott i potatisgratängen.

Börja sedan med svampsåsen. Hacka den gula löken fint och lägg i en kastrull tillsammans med lite smör. Låt fräsa och lägg därefter ner hackad svamp. Låt fräsa lite till och tillsätt sedan grädde och soja. Låt puttra på svag värme några minuter. För att få en tjockare sås så valde jag att tillsätta en redning (skaka ihop mjölk och vetemjöl i en ”skakare”) och vispa. Då tjocknar såsen när den kokar upp igen. Smaksätt med salt och peppar.

Hacka även ihop en sallad och ställ sedan fram pepparbiff med svampsås till middag. Vi tyckte att det var väldigt gott och kändes lyxigt med plockad svamp.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar