Jag hittade ett paket lövbiff i frysen och tog fram den. Det finns lite olika goda rätter där man använder lövbiff men jag gillar det asiatiska och drar ofta åt det hållet. Middagen resulterade i lövbiff i teriyakisås med ris för oss alltså.
Ca 450 g lövbiff, skuren i strimlor
En bit vitkål, skuren i stora bitar
1 röd paprika, skuren i stora bitar
Ca 5-10 cm purjolök, slantade
1 gul lök, skuren i halvmånar
1 msk finhackad ingefära
1-2 finhackade vitlöksklyftor
Marinad:
1 tsk bakpulver
1 msk majsstärkelse
1/2 dl teriyakisås
2 msk japansk soja
1 msk sesamolja
Olja till stekning
Sås att steka med:
1 dl teriyakisås
2 msk japansk soja
1 msk honung
2 tsk risvinäger
1 msk majsstärkelse
1 dl vatten
Att servera till:
Kokt ris
Salladslök eller purjolök att strö över
Jordnötter
Rostade sesamfrön
Skär kött och grönsaker i strimlor och bitar, samt finhacka vitlök och ingefära. Lägg ner i en stor bunke. Pudra bakpulver och majsstärkelse över, blanda runt och häll sedan på teriyakisås, soja och sesamolja. Blanda runt igen och ställ åt sidan.

Blanda även ihop såsen i en bunke för sig och ställ åt sidan. Sätt igång en riskastrull och passa på att duka bordet lite extra fint.
När riset nästan kokat halvvägs så startar du en stekpanna på hög temperatur. Ta lite olja i botten och häll sedan ner allt kött och alla grönsaker i stekpannan. Låt fräsa i några minuter (rör då och då) och sen häller du på såsen. Låt såsen koka upp och fräsa ytterligare några minuter, sen är middagen klar.

Jag valde att servera min lövbiff i teriyakisås med ris, purjolök, jordnötter och rostade sesamfrön och det blev såå gott!

Tips: eventuella rester som blir över passar alldeles utmärkt i matlådan.