Risotto med skinka

En lite roligare vardagsmiddag kanske, samtidigt som jag blir av med lite rester – perfekt! Så här gjorde jag idag:

4 dl vatten + 1 msk grönsaksfond
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 dl Avorioris
Färsk rosmarin
Lite smör
Ett halvt paket smörgåsskinka
Parmesan
Sockerärtor

Börja med att sätta på en kastrull med vatten och grönsaksfond. Hacka löken och lägg i en annan kastrull, lite smör i botten. Häll också i riset och hackad rosmarin. Låt lök och ris fräsa en kort stund, innan du häller på buljongen lite i taget under omrörning. När buljongen börjar ta slut, så vänd ner skinkan, hackad i mindre bitar.


Ställ kastrullen på sidan och vänd ner parmesan (mer ifall man gillar smaken och mindre ifall man bara vill ha krämigheten från osten) och sockerärtor i mindre bitar. Rör runt, så parmesanosten smälter av värmen från riset. Skopa upp på en tallrik och njut av en ”avancerad” vardagsmiddag 😊

Kommentera