Risotto med skinka

-

En lite roligare vardagsmiddag kanske, samtidigt som jag blir av med lite rester – perfekt! Så här gjorde jag idag:

4 dl vatten + 1 msk grönsaksfond
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 dl Avorioris
Färsk rosmarin
Lite smör
Ett halvt paket smörgåsskinka
Parmesan
Sockerärtor

Börja med att sätta på en kastrull med vatten och grönsaksfond. Hacka löken och lägg i en annan kastrull, lite smör i botten. Häll också i riset och hackad rosmarin. Låt lök och ris fräsa en kort stund, innan du häller på buljongen lite i taget under omrörning. När buljongen börjar ta slut, så vänd ner skinkan, hackad i mindre bitar.


Ställ kastrullen på sidan och vänd ner parmesan (mer ifall man gillar smaken och mindre ifall man bara vill ha krämigheten från osten) och sockerärtor i mindre bitar. Rör runt, så parmesanosten smälter av värmen från riset. Skopa upp på en tallrik och njut av en ”avancerad” vardagsmiddag ?

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar