Internationella burgardagen

-

Imorgon lördag är det Internationella burgardagen. Den infaller samma dag som Den stressfria dagen och även Cykelns dag. Varför inte göra slag i saken och kombinera de tre? Jag kommer att planera för att göra det i alla fall. Tänk att förbereda en matsäck hemma, ladda cykelkorgen och cykla iväg till ett bra picknickställe. Duka upp och avnjuta en hamburgerlunch i lugn och ro. Passa på att njuta av utsikten, att hinna prata med varandra, och att ha en skön stund. Inga måsten, utan låta aktiviteten ta tid.

Jag tar tillfället i akt och tipsar om mina godaste tips för en god burgare:

Att använda Pulled Pork eller Pulled Fransyska-kött i sin burgare istället för traditionellt köttfärs – se bilder här

PulledPorkburgare

Picklad lök

 

Att förbereda Picklad lök och lägga på sin burgare. Det krävs bara en 1-2-3 lag, en lök och en halvtimme, så har ni ett väldigt gott tillbehör. Se mitt inlägg här

 

Vill man sedan avsluta med något sött så finns det flera alternativ. Antingen om man bakar en tigerkaka eller bara enkla oboybollar och tar med sig i picknickkorgen. Mumsigt!

Jag kommer att återkomma med bilder från min burgar-dag. Ni hittar mig inte bara här, utan även på Instagram under namnet mariasmat.nu. Ni får gärna följa mig eller pinga mig så får jag se hur er burgardag blev :)

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar