Fredagspizza

Något annat än tacos på en fredag? Ja tack, tänkte vi och åkte på affären. Jag tänkte nog en köttbit, egengjorda potatisklyftor (ev uppblandat med sötpotatisklyftor) och hemmagjord bea, men vi hittade inget roligt kött/det kändes dyrt. Så vi fick tänka om.

Daniel hittade en ny sorts färdig pizzadeg som vi slog till på. Kompletterade med champinjoner, zucchini, skinka, bacon, ricotta och mozzarella. Väl hemma så slog jag på ugnen på 220 grader, sträckte ut degklumpen på en plåt och så stekte jag bacon. Först ut på pizzabotten så ”smörade” jag ut ricottaost eftersom vi upptäckt hur gott Pizza Bianco är. Fortsatte att lägga på bacon, skivade champinjoner, zucchini, skinka, lite pesto och mozzarella. In i ugnen i 20 minuter.

Vi skar upp pizzan i mindre bitar, hällde upp varsitt glas vin och gick ut, för årets första utomhusmiddag. Kl var redan 20 så det var knappt ok, men väl ute var det så skönt så vi satt ute hela middagen.

Pizza

 

Vid servering så toppade vi våra pizzabitar med gräddfils”kluttar”. Riktigt god kombination och vi skålade för sommaren.

Pizza1

 

Kommentera