Örtplättar

-

Ibland tittar jag igenom min gamla receptpärm, där jag klippt ut eller skrivit helt nya blad med recept och satt in. Idag kände jag för att göra en av dessa gamla godingar till lunch, nämligen örtplättar. Jag har skrivit det som ett rent papper, så jag har tyvärr ingen aning om vart receptet kommer ifrån.

250 g kesella
4 msk vetemjöl
2 äggulor
2 msk kryddgrönt (persilja brukar jag ta)
salt och peppar
2 äggvitor

Separera äggulor och äggvitor och vispa äggvitorna till hårt skum. I en annan skål blandar du kesella, äggulor, vetemjöl, persilja och salt & peppar. Vänd sedan ner äggvitorna så fluffet behålls.

Örtplättar

Stek plättar med smör i ett plättjärn alternativt i en stekpanna och lägg upp dem snyggt på en tallrik. Servera dina örtplättar tillsammans med:

Creme fraiche
Stenbitsrom
Hackad rödlök (jag hade bara gul lök hemma idag, därför är det gul lök på bilderna)
Ev citronklyftor
Ev bacon

Örtplättar
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar