Hallonkladdkaka

En bär-kladdkaka hör väl sommaren till? Det tycker jag i alla fall, så jag svängde ihop en kaka. Jag gjorde så här:

125 g smör
100 g vit choklad
1 dl socker
1 gnutta salt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
100 g färska hallon
florsocker

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och hacka chokladen i mindre bitar. När smöret smält, dra kastrullen på sidan och lägg ner chokladen. Rör runt tills chokladen smällt.

Hallonkladdkaka

Ta i de torra ingredienserna och rör till sist ner äggen, ett och ett. Min smet blev väldigt gul, men det är tack vare mina hem-ägg som jag köper av en kompis. Häll smeten i en smord ugnsform (idag blev den smord med vetekli, men det är också gott att använda kokosflingor alternativt att spänna fast ett bakplåtspapper i botten) och sätt fast hallonen högst upp. Tryck ner dem så de inte bränns i ugnen. Ställ in i ugnen och låt stå ca 15-20 min. Håll koll och låt kakan hellre stå kortare tid i ugnen än för länge.

Hallonkladdkaka1

Ta ut kakan och låt den svalna, gärna i kylskåp. Ta fram den vid servering och lägg upp ett snyggt fat samt pudra florsocker över.

(Utvalda bilden är fotograferad av sambo Daniel)

Kommentera