Hallonkladdkaka

-

En bär-kladdkaka hör väl sommaren till? Det tycker jag i alla fall, så jag svängde ihop en kaka. Jag gjorde så här:

125 g smör
100 g vit choklad
1 dl socker
1 gnutta salt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
100 g färska hallon
florsocker

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och hacka chokladen i mindre bitar. När smöret smält, dra kastrullen på sidan och lägg ner chokladen. Rör runt tills chokladen smällt.

Hallonkladdkaka

Ta i de torra ingredienserna och rör till sist ner äggen, ett och ett. Min smet blev väldigt gul, men det är tack vare mina hem-ägg som jag köper av en kompis. Häll smeten i en smord ugnsform (idag blev den smord med vetekli, men det är också gott att använda kokosflingor alternativt att spänna fast ett bakplåtspapper i botten) och sätt fast hallonen högst upp. Tryck ner dem så de inte bränns i ugnen. Ställ in i ugnen och låt stå ca 15-20 min. Håll koll och låt kakan hellre stå kortare tid i ugnen än för länge.

Hallonkladdkaka1

Ta ut kakan och låt den svalna, gärna i kylskåp. Ta fram den vid servering och lägg upp ett snyggt fat samt pudra florsocker över.

(Utvalda bilden är fotograferad av sambo Daniel)

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar