Avokado-toast

-

Ännu ett av mina guldkorn, som jag gör återkommande sedan många år tillbaka. Det här receptet får jag tacka min kompis Patrik för, då jag fick det serverat hemma hos honom första gången. Då gillade jag inte avokado (det visste inte Patrik) men så han ställde fram en assiett framför mig och sa:
-Varsågod!

Väluppfostrad som jag är, så åt jag utan att säga något, och döm om min förvåning när jag upptäckte hur gott det var med avokado. Efter den kvällen så har jag gjort den väldigt många gånger. Ibland som en förrätt, ibland så har jag gjort två toasts och det har fått bli dagens middag.

Till två personer:
2 bitar franska
1 avokado
creme fraiche
citronpeppar
stenbitsrom

Rosta franskan och lägg på en assiett. Bred ett lager creme fraiche över brödet. Dela avokadon och ta ur hela halvan och lägg den upp och ner på en skärbräda. Skär halvan i tunna skivor (2-3mm) och försök sedan få med hela halvan till brödskivan. Lägg ner avokadohalvan och tryck till den lite, så den breder ut sig som en solfjäder. Pudra lite citronpeppar över avokadoskivorna och lägg sedan en klick stenbitsrom högst upp. Klart!

Avokadotoast

Underbart gott i all sin enkelhet!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar