Vegetarisk schnitzel

-

Jag lagar mer och mer vegetarisk mat och känner att jag mår bra av det. Senast i helgen då jag bjöd mina barn på vegetarisk schnitzel tillsammans med potatismos. De frågade lite vad det var för kött i, men jag undvek frågan och de åt upp sina schnitzlar båda två. Det går att äta fantastisk god mat, som vi bla gjorde på nyårsafton i Manchester. Den nyårsmiddagen var bokad på en vegetarisk restaurang och det var hur gott som helst. Vi kommer garanterat att prova fler vegetariska restauranger när vi är ute. Och laga mera vegetariskt hemma. Så här blev min och tjejernas söndagsmiddag:

2 pkt vegetarisk schnitzel (totalt fyra st) från Ica Gott Liv
Olja att steka i
—————–
1 paket fetaost
1½ dl creme fraiche
2 msk mild chili (av en burk från tacohyllan)
citronpeppar
—————–
1 morot
1 palsternacka
—————–
5 potatisar
1 litet blomkålshuvud
2 dl riven västerbottensost
smör och mjölk att späda moset med
salt och peppar

Börja med moset. Koka potatisbitar och blomkålsbuketter i vatten tills de är mjuka. Vispa tillsammans med smör och mjölk, så det blir ett mos. Blanda ner riven västerbottensost och smaksätt med salt och peppar. Det går ju såklart lika bra med vanligt potatismos, utan blomkål och västerbottensost, men nu råkade jag hade det hemma och det blev väldigt gott tillsammans.

Skala och skiva moroten och palsternackan i smala strimlor, typ Julienne, och ugnsbaka dem en stund i ugnen på 200 grader. Salt och peppar.

Blanda fetaost och creme fraiche, smaka av med chili och citronpeppar.

Stek schnitzlarna i olja i en stekpanna, ca 5 min. Vänd ett par gånger under stekningen. Servera allt tillsammans.

Vegetarisk schnitzel

Matlådor klara för ett par dagar. Perfekt!

 

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar