Sparris med hollandaisesås

-

En väldigt enkel men väldigt god förrätt, är kokt sparris med hollandaisesås. En klassisk förrätt som jag bara inte kommit mig för att testa, men den här kvällen var det dags. Jag hade kvar hollandaisesås sedan jag gjorde Egg Benedikt en helgfrukost och behövde alltså bara koka min sparris och värma såsen. Så gör jag ofta. Lagar en lite större sats och använder till två rätter. Så var det den här gången och jag hade en väldigt god förrätt klar på 10 min.

En knippe sparris
Hollandaisesås*

Sätt en kastrull med vatten på spisen, antingen så hög att sparrisen ryms på höjden eller ifall sparrisen ryms på bredden. Ta i salt. Skär av ca 1 cm i botten på sparrisen, den kan upplevas ganska träig. Stoppa ner sparrisen i det kokande vattnet och låt koka 5-10 min beroende på tjocklek. Lägg upp din sparris snyggt och häll på lite hollandaisesås ovanpå. Otroligt gott för att vara så enkelt!

Sparris med hollandaisesås

Hollandaisesås
50 g smör
2 äggulor
2 msk vatten
en skvätt citron

Börja med att smälta smöret och ställ det åt sidan. Knäck äggen och dela vitor och gulor. Ta lite vatten tillsammans med gulorna och sätt på vattenbad. Vispa tills gulorna blir lite tjockare. Vispa sedan ner smöret, en tunn stråle från början och sen mer och mer när du ser att såsen tar emot smöret. Smaksätt sedan din hollandaise med lite citron.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar