Halloumistroganoff

Meatfree Monday och här kommer veckans tips – Halloumistroganoff. Denna gång inspirerad av @mallasgodsaker på Instagram. Det är för övrigt ett väldigt bra konto för matinspiration, så ett tips till er alla matintresserade. Så här blev det för mig idag:

200 g chili-halloumi
2 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater
1,5 dl grädde
1 msk grönsaksfond
1 msk balsamvinäger
1 dl torra röda linser
salt och peppar

Halloumistroganoff

Börja med att koka linserna och ställ dem åt sidan. Skär osten i stavar, morötterna i tunnare stavar, hacka löken och vitlöken. Stek lök och vitlök, tillsätt stavarna med morot och ost. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra några minuter, tills morotsstavarna blivit mjuka. Smaka av med peppar och servera med ris.

Kommentera