Halloumistroganoff

-

Meatfree Monday och här kommer veckans tips – Halloumistroganoff. Denna gång inspirerad av @mallasgodsaker på Instagram. Det är för övrigt ett väldigt bra konto för matinspiration, så ett tips till er alla matintresserade. Så här blev det för mig idag:

200 g chili-halloumi
2 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater
1,5 dl grädde
1 msk grönsaksfond
1 msk balsamvinäger
1 dl torra röda linser
salt och peppar

Halloumistroganoff

Börja med att koka linserna och ställ dem åt sidan. Skär osten i stavar, morötterna i tunnare stavar, hacka löken och vitlöken. Stek lök och vitlök, tillsätt stavarna med morot och ost. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra några minuter, tills morotsstavarna blivit mjuka. Smaka av med peppar och servera med ris.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar