En helt vanlig lasagne med köttfärs kommer här. Ibland är det så gott att bara äta de där enkla måltiderna, som inte är något speciellt utan bara som de alltid har varit. Så här:
Köttfärssås:
500 g köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Färska champinjoner
Krossade tomater
Köttbuljong eller fond
salt och peppar
Börja med att hacka lök, vitlök och champinjoner och stek det på lägre värme. Peta löken ut mot sidorna på stekpannan, höj värmen och lägg ner köttfärsen. Låt den steka och blanda allt till en köttfärsblandning. När köttfärsen nästan är stekt, så ta i en förpackning krossade tomater och buljong/fond. Sänk värmen och låt köttfärssåsen stå och puttra. Ju längre desto bättre. Smaksätt med salt och peppar.
Ostsås:
25 g smör
½ dl vetemjöl
Mjölk
Salt och peppar
2-3 dl riven ost
Börja med att smälta smöret i en kastrull. Vispa ner vetemjölet så det löses upp helt och späd med lite mjölk ofta. Vispa hela tiden så det inte bränner fast i botten. Ta kastrullen av plattan och häll ner den rivna osten, fortsätt vispa så osten löses upp. Smaksätt med salt och peppar.
Lasagnen:
Lasagneplattor
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnsfast form och börja med att hälla i 1/3 ostsås i botten. Lägg på torra lasagneplattor och varva dessa med köttfärssås. Avsluta med lasagneplattor och sist ostsås högst upp. In i ugnen ca 20-30 min, tills ytan är gräddad. Ta ut din lasagne och servera med en god sallad på sidan. Förutom att det är en ypperlig middag vilken dag som helst, så är det en suverän matlåda. Det är dessutom enkelt att göra en stor sats, så man har mat många dagar.