Sagas pizzabullar

-

Sagas pizzabullar kommer här. Hon kom hem en dag och ville göra pizzabullar. Jag har skrivit det tidigare, men jag blir väldigt glad då tjejerna vill jobba i köket och lära sig laga mat. Jag ser det som en investering i deras egen framtid, att de ska ha kunskapen för att kunna få i sig god mat ganska enkelt. Jag tror att många oenigheter/bråk mellan olika parter kan bero delvis på dåligt blodsocker, så det är något jag pratar med dem om. Sagt och gjort, pizzabullar stod på tisdagens önskelista och jag hade skaffat hem varor innan:

1 förp färdig pizzadeg inkl tomatsås
Skinka
Mozzarellaost
Krossad ananas
Riven ost

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram ett par plåtar med bakplåtspapper. Rulla ut degen på en mjölad bänkskiva och kavla gärna ut den en aning. Bred ut tomatsås och riven ost och toppa sedan med valfri topping. Då det var första gången och jag har lite matkräsna barn, så valde vi att inte experimentera för mycket.

Då ni är nöjda med toppingen, så rulla ihop pizzan som en rulltårta eller kanelbulledeg och skär sedan bitar rakt igenom, precis som rulltårta. Lägg ut dina pizzabullar glest på en plåt o grädda i ca 15 min, tills bullarna blivit gräddade. Servera med en god sallad. Mums! Det här kommer också att bli helgens utflyktsmat för mig och Daniel. Läs mera om det efter helgen.

Sagas pizzabullar

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Lämna ett svar