Kökets box april

-

Så var det dags för nästa box, kökets box april. Denna box skulle ha grilltema, det var allt jag fick veta i förväg. Även om man betalar för tjänsten att få en box hemskickad, så känns det som lite julafton. En box med roligt innehåll, där man inte vet vad det är man ska få. Att öppna boxen och steg för steg plocka upp vara för vara, som man förhoppningsvis inte har testat förut. Det är i alla fall mitt syfte med boxen, att få hem produkter som är nysläppta och som jag inte hunnit hitta/köpa i mina vanliga butiker. Samt att få några produkter som jag inte ens skulle köpa, om jag fick chansen, då jag skulle anse dem som onödiga. Det här är min andra box, och ni får gärna kolla in kökets box mars. Här kommer kökets box april:

Kökets box april

Pasta med durumvete odlat på Gotland – så spännande med svenskodlad pasta, även om den förmodligen kommer att smaka precis som vilken pasta som helst. Men jag tycker det är roligt att man provar och lyckas och jag köper alltid så närproducerat jag kan.
Fröknäcke med smak av havre och solrosfrön – Fröknäcke är som nyttiga chips och det är något man kan gå och småknapra på inför middagen tex. Eller servera både till vardagsfrukost eller finare middagar. Jag har gjort eget, väldigt uppskattat, fröknäcke.
Coca-Cola Zero Sugar. Nyheten Coca-Cola helt utan socker och kalorier – Den här kommer jag såklart att smaka men knappast dricka upp, då jag inte är så förtjust i Coca-Cola. Dock följde det med recept på en grillglaze som jag kanske provar?
BBQ-sås – BBQ-sås är en väldigt användbar sås, antingen om man bara blandar ut den med lite creme fraiche och har den som en kall sås, eller om man använder den till Pulled Pork. Den kommer att gå åt.
Vegeta allroundkrydda – en allroundkrydda från Kroatien. Det kändes nästan som menat för oss, då vi bokat sommarens semesterresa till just Kroatien. Spännande.
Bondbönor, rostade och saltade – Spännande att få testa ett nyttigare snacks jmf tex jordnötter. Vi får se vad min jordnötsälskande dotter Saga tycker då hon får testa dem till min livräddare.
Lakrits och chilirub – Att använda som rub till sommarens grillrätter. Det följde med ett recept att använda på sin laxfilé och av en händelse så har jag en laxfilé i kylen. Helgens test kanske?
Handy torkpapper – Jag köper sedan några år de enklaste små servetterna på affären när jag handlar, de brukar kosta 10kr för en praktiskt förpackning, som alltid får stå på bordet och finnas tillgängliga. Det är perfekt att ha enkelt papper lättillgängligt, så det här är nog en bra grej ifall man orkar köpa till deras dispenser (osäker vad den kostar, det stod inte ens på Serlas egen hemsida).
Glitzi power inox – en typ av stålullssvamp som ska funka att använda om och om igen. Här bränner det väldigt sällan fast något men kanske kör jag ett varv på vår gammeldags spis, där plattorna står upp lite och där det alltid bränner fast.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar