En skön sista april

-

I helgen var vi hemma. Utan mina barn men bara hemma utan planer. Jag vet inte riktigt när det hände senast, för vi har i princip alltid planer eller att vi är borta någonstans. Vi själva kommenterade det mellan varandra – Vaddå, har vi inga planer i helgen? Vad ska vi då göra? Även kompisar kommenterade det – Vaddå, ska ni bara vara hemma en helg? När hände det senast? Vi såg istället till att få en skön sista april:

Lördagen kom och Daniel hade sagt att han skulle gå in till Gomorron (hyres-skrivbord i centrala Östersund) och jobba med sin blogg, så jag skulle få vara själv hemma. Ok? Vad ska då jag hitta på? Bloggmaterial att laga eller baka? Städa något? Rensa ut något? Jag började med badrummet och att jag skulle städa det mera grundligt än vad jag gör i vanliga fall. Jag tog ut allt löst från badrummet och sen torkade jag av väggar, dörrposten, fönster och fönsterposten så det kändes som att det blev städat grundligt.

Lagom till att jag var klar med detta, så kom Daniel på att tiden runnit iväg och att han skulle jobba imorgon istället. Då ändrade vi våra planer och åkte på inspirationsrunda gällande ny säng. Två sängställen senare var vi helt mos i huvudet och åkte hem för mat. Vilket projekt att byta säng och välja rätt… Badrummet blev i alla fall städat och även en hel tvättkorg som blev tvättad.

Söndagen började lite senare än vanligt, då vi tog sovmorgon och vaknade 10.15. Upp och äta en stadig brunch och ladda för en planerad löptur kl 14. Långpass tillsammans med en CrossFit-kompis, där hon också visade outforskade skogsvägar på Frösön. Ett väldigt bra pass på 16 km, då vi höll samma tempo hela varvet, och lärde känna varandra lite bättre eftersom vi ändå höll snacktempo. På kvällen sen, så var jag så trött och genomkörd i kroppen, så jag orkade inte besöka någon valborgsbrasa, utan vi landade i soffan och såg en film istället.

En skön sista april

Så kom den sköna måndagen, som var och kändes som en riktig bonusdag. Daniels bror Robert var ledig och vi frågade ifall han ville komma över och hjälpa oss. Dels ville jag få hans recept på Tiramisu (recept och bilder kommer i ett senare inlägg) och dels ville jag montera tjejernas studsmatta för säsongen. Och så blev det. Vi började med Tiramisu och ställde in i kylen för att gotta till sig. Daniel och Robert åkte till förrådet för att hämta studsmattan medan jag gjorde pizza till lunch. Efter en god lunch, så gick vi ut och började med studsmattan. Det blev även lite krattning och att vi bar ut utemöblerna innan vi var klara. Vi avslutade dagen med en fika i trädgården, kaffe och Tiramisu. Mums!

Hur tillbringade ni er Valborgshelg? Fick ni något välbehövligt gjort, som ni funderat över länge, eller blev det mest en chans till återhämtning? Kommentera gärna och berätta om er helg.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

3 KOMMENTARER

Lämna ett svar