Helgpizza

-

Att göra hemmagjord pizza med färdiga pizzabottnar är en sådan enkel, snabbfixad lunch eller middag vilken dag som helst. När man dessutom köpt några färdiga bottnar, så butikerna börjar erbjuda rabatt på ens favoriter, så är det ännu enklare. Här ska ni få vår helgpizza. Antingen om man använder den medhavda tomatsåsen, eller om man väljer att göra en Pizza Bianco med creme fraiche i botten, eller ännu hellre Ricottaost. Vill man, så kan pizzan även bli en form av skafferi-kylskåpstömning. Det funkar att slänga på lite vad som helst som man har hemma, och det mesta blir gott. Så här gjorde jag i helgen och den blev uppskattad av alla:

1 färdig pizzadeg
½ förp. Ricottaost (den andra delen kan man med fördel användas till min salamipasta)
Riven ost, denna gång använde jag prästost
½ zucchini i tunna skivor
½ förp. skivad kyckling
½ förp. skivad salami
1 grön paprika
1 banan
1 förp. mozzarella
pizzakrydda

Lägg ut din pizzadeg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att smeta ut Ricottaost, så det täcker hela pizzabotten. Strö över ett lager riven ost. Fördela zucchini, kyckling, salami, hackad grön paprika och en skivad banan ovanpå och toppa sedan pizzan med skivad mozzarella och pizzakrydda. Sätt in i ugnen tills pizzan är gräddad, ca 20 min och skär sedan upp den i lagom stora bitar.

Helgpizza

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelEn skön sista april
Nästa artikelColeslaw

Kommentera