Coleslaw

-

Att göra egen coleslaw är verkligen inte svårt, och så skönt att veta exakt vad man har i sin sallad. Perfekt att ha som tillbehör till sin hemmagjorda pizza och på så sätt dryga ut och få i sig något nyttigt. Så här gjorde jag:

½ vitkålshuvud
1 tsk salt
1 msk rödvinsvinäger
½ dl majonäs
½ dl gurkmajonäs
1-1½ dl creme fraiche
2 msk senap
salt och peppar

Riv din vitkål tunt, helst på en mandolin och ner i en skål. Strö över salt och vinäger och massera din kål en aning. Låt stå ca 15 min. Under tiden kan du blanda din röra. Ta majonäs, gurkmajonäs, creme fraiche och senap och rör ihop. Blanda ner kålen och pressa samtidigt ut så mycket vätska som går. Blanda ihop din coleslaw och smaksätt med salt och peppar.

Coleslaw

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar