Alvas churros

-

Alva hittade ett recept på churros och ville prova att göra sådana. Sagt och gjort, vi hade ju alla ingredienser hemma, så varför inte? Alva hade hittat receptet inne hos Köket.se, ett recept sammanfattat av Johan Sörberg. Vi var bara tre tjejer hemma, så vi valde att göra halv sats, men receptet nedan är hel sats och passar till 8 personer. Alva gjorde det mesta själv, men jag krävde att jag fick vara med när det var dags för fritering, då Alva bara är 10 år. Varsågoda, här kommer Alvas churros:

2,5 dl mjölk
120 g smör
1 tsk salt
1 msk strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 ägg
olja till fritering
kanel
socker

Blanda socker och kanel på en tallrik och ställ på sidan. Ta fram en kastrull och koka upp mjölk, smör, salt och socker. Blanda i mjölet och värm degen i kastrullen ca tre minuter tills degen släpper från kanterna. Häll över degen i en kall bunke och blanda i äggen ett i taget.

Ta fram en spritspåse (det går också att tillverka en spritspåse av bakplåtspapper eller en plastpåse) och lägg i degen i spritspåsen. Den kan användas varm eller kall och går att spara i upp till fyra dagar. Hetta upp frityroljan till 180 grader.

Klipp ett hål på ca 0,5 cm i spritspåsen och spritsa ner en sträng deg i oljan och fritera gyllenbrunt. Vänd efter ca två minuter. Ta upp och lägg på hushållspapper så överflödig olja rinner av. Vänd din churros i kanel och socker.

Churros

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar