Amerikanska pannkakor

-

Amerikanska pannkakor, eller American Pancakes, är en lyxig helgfrukost som jag bjuder mina tjejer på ibland, oftast då de har något lov och att jag också är ledig. Den stora skillnaden mot svenska plättar, är att det är bakpulver i de amerikanska, så de sväller upp och blir lite fluffiga. Sen äter man oftast amerikanska pannkakor med något lite sötare, såsom nutella, sirap (lönnsirap) eller som vi gjorde, med jordnötssmör. Ta vad ni gillar bäst, de är goda vilket pålägg man än väljer.

5 dl mjöl
4 tsk bakpulver
2 msk socker
2 msk vaniljsocker
1 tsk salt
2 ägg, lättvispade
3 dl mjölk
4 msk smält smör

Blanda ihop dom torra ingredienserna för sig och dom blöta för sig. Blanda sedan försiktigt samman dom två i den bunke som hela smeten med störst sannolikhet får plats i. Ta en vanlig matsked och lägg i en dryg sked i stekpannan, när det börjar bubbla på ovansidan är det dags att vända dom. Låt dem steka ett par minuter på andra sidan också, och sen är de klara.

Ifall ni vill pimpa dem inför servering, ta en tekula eller liknande med florsocker i och strössla över ditt uppläggningsfat. Genast blir de amerikanska pannkakorna ännu lite mera tilltalande.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar