Hemmagjord glass

-

Det här är den allra bästa glassen om man frågar min dotter Saga. Hemmagjord glass, som hon enkelt svänger ihop själv. Hon skulle nog kunna äta den varje dag på hela sommarlovet om hon bara fick.

Tre ingredienser och sen valfri smaksättning. That’s it! Ingen glassmaskin utan bara en frys. Hur kan något så gott var så enkelt? Allt oftare så upptäcker jag rätter, där det enklaste faktiskt är det godaste. Sen är hemmagjort alltid godare än det jag köper på affären, så om det bara finns tid, så lagar jag allt jag kan från grunden. Så här gör du hemmagjord glass till 6-8 pers:

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
½ burk karamelliserad mjölk

Valfri smaksättning: den här gången blandade vi ner chokladknappar, men det funkar lika bra med lemon curd, maränger, nutella, marshmallows, lakrits, godis, bär eller fruktbitar. Det är bara din fantasi som sätter stopp.

Börja med att vispa grädden tills du får snygga toppar, inte för hård alltså. Blanda ner en burk kondenserad mjölk och sen en halv burk karamelliserad mjölk. Här behöver du inte vispa så mycket, utan det är gott om den karamelliserade mjölken kommer i strängar och smakar som kola. Mums! Här blandar du också ner valfri smaksättning innan du häller upp den i en springform och ställer in i frysen med plastfolie på toppen.

Minst fyra timmar i frysen, innan du tar fram den en stund innan servering. Här finns också tid för garnering ifall du vill göra det.


Vi serverade våran glass med hemmagjorda maränger, strössel och chokladsås. Mums!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar