Pestosnurror

-

Ett perfekt välkomst-tillbehör, gärna till ett glas bubbel, är snurror i någon form. Alltså färdig smördeg som fylls med något och rullas ihop som en rulltårta. Skär sedan snurror och lägg på en plåt, grädda 10-15 min och du har ett väldigt gott tilltugg färdigt. Som häromdagen, då jag gjorde pestosnurror:

1 paket färdig smördeg
Pesto

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Rulla ut din smördeg till en degplatta och smöra på din pesto. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär sedan rullar i ca 1 cm bredd. Lägg dem med lite mellanrum på plåten och sätt in mitt i ugnen 10-15 min. Ta ut och låt svalna lite, innan du lägger upp dem på ett snyggt uppläggningsfat.

Kanske skulle snurrorna blivit ännu godare med lite mera parmesanost ovanpå peston, men det får jag prova nästa gång. Om man vill variera sina pestosnurror, så kan man lägga en rad urkärnade oliver längst ner innan du börjar rulla, så kommer oliven i mitten på de färdiga snurrorna.

Pestosnurror

En annan variant är mina västerbottenssnurror som är helt magiskt goda.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar