Kyckling med kronärtskockstäcke

-

Då jag gjorde kronärtskockspesto häromdagen, så blev det rätt mycket pesto. Jag använde det till totalt fyra smörgåsar med stekt sparris på – alltså supergoda, ni måste testa! Men det fanns pesto kvar. Jag la ner det som var kvar i en burk och in i kylen. Då jag starkt ogillar att kasta mat, så tänkte jag att det borde kunna bli gott att göra kyckling med kronärtskockstäcke en annan dag.

Sagt och gjort, med ett par kycklingfiléer och färsk pasta, så blev det en rätt snabbfixad middag och matlåda:

Kronärtskockspesto
2 kycklingfiléer
salt
peppar
valfri pasta
Ev stekt bacon

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram kycklingfiléer och dela dem i två delar var, så det blir lagom stora portionsbitar. Lägg ner i en smord ugnsform och salta och peppra. Bred ut kronärtskockspesto i ett täcke ovanpå kycklingbitarna och sätt in i ugnen ca 20 min. Jag hade stekt bacon kvar sedan en tidigare måltid, så jag tog ut kycklingen efter halva tiden och la på några baconbitar på varje kyckling.

Under tiden kycklingen står i ugnen, så hinner du hacka ihop en sallad och sätta igång pastavatten. Jag hade färsk tagliatelle den här gången, så jag kunde lägga ner pastan i det kokande pastavattnet samtidigt som jag tog ut kycklingen ur ugnen. 2-3 minuter senare var middagen klar. Så smidigt!

Kyckling med kronärtskockstäcke

Visste du det här om pistagenötter?

Pistasch (Pistacia vera) är ett litet träd i familjen sumakväxter som kan bli 10 meter högt.

Det finns inte han- och honblommor på samma träd. Blommorna saknar kronblad. Frukten är en stenfrukt som innehåller ett avlångt frö. Som livsmedel kallas fröet pistaschmandel eller pistaschnöt, men botaniskt är det alltså ingen nöt, och många nötallergiker är inte känsliga mot frukten.

Stenfrukten har ett hårt beigevitt skal och kärnan är färgstarkt ljusgrön, med en mycket karaktäristisk smak. När frukten mognar öppnas skalet med ett hörbart knäppande ljud. Gamla myter säger att förälskade par som står under ett pistaschträd på natten och hör frukterna öppna sig kommer att bli lyckliga.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar