Centergrottor

-

Dags för en ny kaka? Jag har gjort några olika varianter av Hallongrottor och haft både Lemon Curd och Lime Curd i mitten istället för hallonsylt. Nu kommer nästa variant och då blev det Centergrottor. Samma goda deg med marsanpulver i, och en Centergodis i mitten. Det måste bara bli gott?

Så här:
125 gram smör
3/4 dl socker
3/4 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1/2 dl marsanpulver för kokning
Centergodisar
Ev strössel

Ta gärna fram smöret en stund innan du ska baka, så det hinner bli rumsvarmt och lättare att arbeta med. Sätt ugnen på 200 grader och blanda i alla ingredienser med smöret, förutom din fyllning. När allt är blandat, ta fram en plåt och ställ ut ca 16 formar.

Rulla bollar av degen och lägg i formarna. När alla formar är fyllda, så doppa tummen i lite mjöl innan du gör ett tumavtryck ner i degen. Placera en Centergodis i groparna och sätt in plåten i ugnen. Låt stå 10-15 min, tills kakorna är lite bruna ute i kanterna och Centergodisen börjat bubbla.

Jag ville göra dem lite extra fina, så jag strödde lite strössel på toppen men det är valfritt. Mums!

Centergrottor

Visste du det här om Center?

Center är en chokladbit som tillverkas av Cloetta. Den beskrivs som ”Choklad med toffeefyllning”. Center lanserades 1941, då som cylindriska praliner paketerade i en karaktäristisk rulle. Först 1994 kom den i chokladkakeform, och samtidigt lanserades originalbitarna i lösvikt.

Källa: Wikipedia

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera