Sparrisrisotto med smaksatt Philadelphiaost

-

Dags för en ny risotto tycker jag. Risotto är en väldigt enkel rätt som smakar gott hur du än smaksätter den. Det behöver inte vara så avancerat, utan den funkar lika bra till vardagsmiddag som till en finare helgmiddag. Den här gången har jag lagat en sparrisrisotto med smaksatt Philadelphiaost men jag har också mina andra risotto-varianter här. Bara att experimentera.

2 dl Avorioris
4 dl buljong, jag använde kycklingfond som jag hällde ner i vattnet
½ gul lök (funkar med röd lök eller schalottenlök också)
Smör i kastrullen
Parmesanost
100 g Philadelphiaost, valfri smak
1 bunt sparris
salt och peppar

Börja med att mäta upp vatten och koka upp det, häll ner fond. Ställ sedan den kastrullen på sidan. Hacka lök och lägg tillsammans med lite smör och ris i en annan kastrull. Låt det fräsa en kort stund innan lite buljong i taget hälls på. Rör med jämna mellanrum och mera buljong, men ha inte plattan för varm – en risotto måste få ta lite tid på sig, så riset hinner släppa stärkelse som skapar krämigheten. Skär sparris i mindre bitar (skär bort och kasta den nedersta träiga delen) och spara några toppar till servering.

När det är halva tiden kvar ungefär, så rör ner sparrisbitar i din risotto och låt de koka med tillsammans med risotton. När buljongen är slut är riset färdigkokt. Ställ riskastrullen på sidan och vänd ner riven parmesanost och Philadelphiaosten. Toppa med lite salt, peppar och sparristopparna.

Servera antingen som den är, risotto funkar alldeles utmärkt som en ensamrätt. Eller servera tillsammans med ett par skivor lufttorkad skinka och en sallad.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Lämna ett svar