Kasslerform med ananas och banan

Här kommer en kasslerform med ananas och banan, med smak av curry. En middag som passar jättebra som vardagsmiddag och som passar alla i familjen. Jag valde att servera tillsammans med ris och grönsaker, men ifall man hellre gillar pasta så funkar det också.

300 g kassler
1 st gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör eller margarin
1 banan
1/2 färsk ananas, eller en liten burk ananasringar
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl crème fraîche
1 tsk curry
0.5 dl chilisås
0.5 dl jordnötter

Börja med att hacka lök och vitlök och stek på det en kort stund i smör i en stekpanna. Ställ åt sidan. Strimla kasslern i valfri storlek och lägg i en smord ugnsfast form. Lägg den stekta löken på kasslern och toppa med delad ananas och skivad banan.

Sätt ugnen på 175 grader och sätt igång riskastrullen.

Blanda grädde, crème fraiche, curry och chilisås i en kastrull och låt koka upp medan du vispar, häll över i formen.

Gratinera din kasslerform i ugnen, ca 20-25 min. Servera med kokt ris, jordnötter och sallad.

Kasslerform med ananas och banan

Visste du det här om curry?

Curry har i Sverige även blivit benämningen på en kryddblandning som på den indiska subkontinenten kallas masala. Det finns en mängd olika varianter som består av olika kryddblandningar. Ett tjugotal kryddor brukar förekomma oftare än andra. Kryddor som utgör mindre än två procent av blandningen behöver inte uppges på produktens innehållsdeklaration, om de inte innehåller selleri, sesam eller senap.

Kryddblandningen ska alltid innehålla gurkmeja, som ger curryn den karaktäristiska orangegula färgen. Andra kryddor som ingår ofta är ingefära, kanel, kardemumma, koriander, kryddnejlika, muskotblomma, svartpeppar och spiskummin.

Kommentera