Kycklinggyros

Kycklinggyros är en väldigt god Gyros-variant. Oftast görs Gyros med fläskkött, men prova gärna att göra med kycklingkött också. Gyros är lite samma mat som tacos, då man ställer fram olika tillbehör på bordet och så får man plocka det man tycker om.

I Grekland så serveras det oftast tillsammans med ris och tsatsiki men jag valde att servera mina kycklinggyros som tacos. Tortillabröd, olika grönsaker, en guacamole (det skulle jag kunna äta varje dag, så gott är det!), och det stekta gyrosköttet.

2 kycklingfiléer

Marinad:
1/2 dl olivolja
1/2 pressad citron
2-3 msk gyroskrydda

Blanda till marinaden och skär sedan kycklingköttet i lagom stora munsbitar. Låt marinera, allt i från en kort stund om du har bråttom till några timmar, så får du ett smakrikt kött. Stek köttet i en stekpanna och det gör inget om marinaden följer med ner i stekpannan.

Servera med valfritt tillbehör, men jag valde som sagt tortillas, grönsaker och guacamole. Så gott!

Kycklinggyros


Jo, det ligger kycklinggyros-bitar underst ;)

Antingen om man väljer att servera det som en variant på fredagstacos, eller som en lördagsrätt med ännu mera tillbehör. Det är ganska snabbfixad fredagsmiddag, så prova gärna! Jag kan också tänka mig att det funkar att marinera halloumi eller tofu, som ett vegetariskt/veganskt alternativ, men det är ännu otestat av mig.

Kommentera