Gyrospasta

-

Då vi åt kycklinggyros häromdagen, så blev det kycklingbitar över och alltså dags för en ny rätt. Vi försöker så långt det är möjligt att inte kasta någon mat, utan ifall det blir rester över från en middag, så kan det ofta omvandlas till en annan måltid dagen efter. Den här gången blev omvandlingen till Gyrospasta – kycklinggyros och färsk pasta, det måste bli gott!

När vi stekte kycklinggyros vid första tillfället, så valde min sambo Daniel att vispa ur stekpannan med lite grädde, så vi fick en väldigt smakrik sås att använda. Tips till väldigt många stekningar, för att samla upp god marinad eller kryddning från stekpannan. Häll ner en skvätt grädde och vispa runt, låt gärna grädden få ett uppkok och sen är det klart.

Tillbaka till gyrospastan, så här gjorde jag för att få till vår middag:

Kycklinggyros – rester från gårdagen
Färsk pasta – jag använde tagliatelle
Såsen gjord på stekpanne-vispningen
1-1,5 dl creme fraice
Valfria grönsaker – rester från gårdagen
1 bunt sparris
Salt och peppar

Sätt igång en kastrull med pastavatten och låt koka upp. Ta fram en stekpanna och lägg ner kycklinggyros, gräddsåsen och extra creme fraiche. Låt koka ihop och lägg även ner valfria grönsaker. Jag tog rester från vår middag dagen innan, så det blev hackade tomater och majs och fyllde även på med bitar av sparris (jag sparade topparna till garnering. Smaksätt med salt och peppar.

Häll ner den färdiga pastan i stekpannan och rör runt, så att även pastan får bli lite krämig. Lägg upp på tallrikar och servera gärna med mera grönsaker. Toppa din rätt med sparristopparna.

Gyrospasta

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelKycklinggyros
Nästa artikelRabarbersnittar

2 KOMMENTARER

Kommentera