5 vegetariska middagar

-

Meatfree Monday idag och då är vi många som försöker äta en vegetarisk middag. Jag har haft det som tema under en längre tid här i bloggen och idag kände jag att jag ville sammanfatta några bra förslag. 5 vegetariska middagar som förslag till dig. Att använda vilken dag i veckan som helst såklart, eller varför inte köra en hel vecka vegetariskt då och då? Här kommer iaf mina förslag idag, men du kan också söka bland alla mina vegetariska recept:

Svamppanna med svarta bönor

En riktigt god vegetarisk panna som får beröm av alla som provar den. En kompis till mig säger till och med att den blivit en av hennes favoriter, och det säger väl en hel del om hur gott den smakar?!

Vegetarisk lasagne med halloumi och röda linser

Otippat god lasagne som jag skulle kunna äta en dag varje vecka. Alla gillar väl lasagne, så en enkel bjudrätt till både stora och små.

Garam Masala – middag med kikärtor och halloumi

En väldigt god gryta med kikärtor och halloumi – inspirerad från Indiens kryddor. Mums!

5 vegetariska middagar

Rökiga hallumibiffar

Halloumi igen, men denna gång i rökiga biffar. Jag har smaksatt med liquid smoke, som är en guldgruva att ha ståendes i skafferiet. Kan sätta bra smak på mycket mat! Halloumibiffar har jag provat att göra med både morötter, zucchini och sötpotatis – alla lika goda!

Ölfriterade halloumiburgare

Sist med absolut inte minst är en magiskt god halloumiburgare, sommarens godaste burgare! Så god så den funkar som bjudrätt vilken fredag eller lördag som helst.

Gillar ni att få en samling recept med ett speciellt tema? Kommentera gärna och berätta också vilken typ av mat ni skulle vilja få förslag till. Det kanske är en speciell ingrediens eller till en speciell högtid?

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar