Oktober 2018

-

Tiden går fort nu tycker jag, och oktober 2018 med den. Dags för en månadssammanfattning igen. Oktober är alltid lite speciell, då det är min månad. Den här gången fyllde jag 42 år och jag är helt bekväm med att fylla 42 år. Hur känner ni? Har ni någon åldersnoja? Jag tycker att jag gjort så mycket under mitt 42-åriga liv, så jag är mest bara glad åt min ålder. Det är ingenting som jag skulle vilja ha ogjort, utan jag har oftast gjort precis vad jag har velat.

Lite åt andra hållet faktiskt, jag har så pass mycket skinn på näsan som jag inte skulle vilja byta bort. Tänk att vara en oerfaren 27-åring igen? Det skulle inte jag vilja vara, utan jag sträcker på mig och står stadigt med fötterna på jorden. Jag har världens två bästa barn, och jag är glad över att jag fick dem när jag var 28 och 30 år, för det innebär att jag kommer att vara väldigt pigg då de blir vuxna.

Men oktober, vad har hänt mera? I bloggen är det Makaroner och ost som toppar men sen kommer Långkokt högrevsgryta delat med Maries tunnbröd på en stark andraplats. Det var väldigt roligt att för första gången få göra en egen tunnbrödsdeg och sen visa tjejerna hur ett tunnbrödbak går till.

Maries tunnbröd

Annat som är värt att nämna i oktober är bland annat Flygande halloumi – en vegetarisk flygande Jacob (om man utesluter bacon alternativt hittar vegetariskt fejkon):

Flygande halloumi

Kikärtsgryta med saffran, en god vegansk middag har vi väl inte för många förslag på?

Kikärtsgryta med saffran

Oktober var också den månad då julkänslorna började poppa upp, och kanske allra helst när jag kokade ihop en laddning skumtomtefudge Kola:

Skumtomtefudge Kola

Eller varför inte en ny sorts kolakakor? Denna gång med saffran och russin:

Oktober 2018

På sidan av allt matlagande och bakande, så hann jag och Daniel åka på en weekendresa till Salzburg och tyska Berchtesgaden. Supermysig resa, då staden Salzburg var väldigt charmig. En kort roadtrip med en hyrd bil och tyska Berchtesgaden gjorde att vi kom in bland bergen och även besökte Adolf Hitlers Örnnäste. Ett hus högst uppe på en topp, med nästan 360 graders utsikt. Det kommer att komma inlägg från denna sköna resa, men jag har helt enkelt inte hunnit.

Oktober 2018 och vår resa till Salzburg och Berchtesgaden

Örnnästet

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelLinneas marängtårta
Nästa artikelHalloumi Korma

Kommentera