Favoritfrukost i skärgår’n

-

Mina tjejer har en favoritfrukost framför alla andra. Det är att äta american pancakes. Helst vill de ha Nutella till, men då jag vägrar köpa det, så funkar det med sirap också. Jag äter det gärna, men tar helst keso på mina american pancakes. Tillsammans med lite sirap. Gott gott!

Men skärgår’n kanske ni undrar över? Ni kanske vet att jag bor på Frösön i Östersund och där finns väl ingen skärgård? Skämt åsido så har jag många år tillbaka skojat om att jag bor i skärgår’n, då Frösön är en av flera öar i en stor sjö. Då är det väl en skärgård? Ifall ni ser min instagram, så ser ni att jag ofta taggat platsen till skärgår’n. Det är hemma hos mig alltså.

5 dl mjöl
4 tsk bakpulver
2 msk socker
2 msk vaniljsocker
1 tsk salt
2 ägg, lättvispade
3 dl mjölk
4 msk smält smör

Servering:
Sirap
Keso
Äppelmos
Kanel
Socker

Blanda ihop dom torra ingredienserna för sig och dom blöta för sig. Blanda sedan försiktigt samman dom två i den bunke som hela smeten med störst sannolikhet får plats i. Värm en stekpanna och ta helst smör i botten. Här har jag använt min gjutjärnspanna, vilket är den som ger godast smak vid stekning. Klicka ut lite smet, pannkakorna sväller sedan då de blir varma, så ta inte för stor klick. När det börjar bubbla på ovansidan är det dags att vända dom.

Favoritfrukost

Lägg upp på en tallrik och pudra gärna florsocker över, innan servering. Vid servering, så ställ fram lite blandat så får varje person ta det den gillar. Jag har som sagt slutat köpa hem Nutella efter att jag såg innehållsförteckningen, men det är såå gott med keso och sirap.

Favoritfrukost

Favoritfrukost i skärgår’n

Favoritfrukost

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera