Tunnbrödrulle hemma

-

Att göra en tunnbrödrulle hemma, går det? Och blir den lika god som den en kan köpa på snabbmatställen längs vägen? Nu stannar jag extremt sällan längs vägkrogarna, men skulle jag göra det, så har mitt val sedan många år tillbaka varit tunnbrödrulle. Med en halv räksallad och gärna med en flaska Pucko på sidan. Jag har hört att det är den norrländska sättet att äta snabbmat, men jag är ju norrlänning. Så då gör jag egentligen helt rätt?

Skämt åsido, en gör ju som en vill oavsett var i landet en bor. Och skulle du bli sugen på en tunnbrödrulle utan att vara ute på vägarna, så kan du göra en tunnbrödrulle hemma istället. Det gjorde jag till middag en av dagarna på tjejernas sportlov. Och utan att skämmas kan jag erkänna, att det var den godaste tunnbrödrulle jag ätit. Se här:

Tunnbrödrulle hemma

Potatismos:
5-6 potatisar
En klick smör
Mjölk
Salt och peppar

Grillkorv

Till servering:

Rektangulärt tunnbröd (jag valde surdegstunnbröd, därav den lite mörkare färgen)
Ev riven ost
Räksallad
Rostad lök
Ketchup
Senap

Börja med potatismoset. Den här gången lagade jag det med skalet kvar på potatisen. Det känns lite wierd att göra det men moset får faktiskt en djupare smak. Jag lärde mig det på Bilbolagets förra restaurang, då vi åt lunch ett par gånger. Då var jag inte så imponerad men jag måste nog erkänna att jag svängt lite.

Jag brukar dela potatisen i mindre bitar, så kokar det fortare och kan alltså bli mos fortare. Häll av potatisvattnet och ta i en klick smör och lite mjölk. Vispa med elvispen, så du får ett luftigt mos. Fyll ev på med mera mjölk så du får rätt konsistens. Smaksätt med salt och peppar.

Stek dina grillkorvar i en stekpanna, helst en gjutjärnspanna alternativt en riktig grill utomhus.

Dags för montering. Lägg ett tunnbröd på en tallrik och sprid ut ett par klickar potatismos. Riv lite ost ovanpå så det hinner smälta. Lägg på en eller två korvar och fortsätt med räksallad följt av rostad lök. Ta även på ketchup och senap om ni gillar det. Vik ihop som en tortilla och ät! Jag brukar servera med en gaffel på sidan, så en kan fiska upp potatismos längs vägen.

Någon Pucko hade vi inte hemma, men det blev en väldigt god middag ändå!

Tunnbrödrulle hemma

Tunnbrödrulle hemma

Tunnbrödrulle hemma

Tunnbrödrulle hemma

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera