Alvas klassiska bolognese

Sportlov hos oss i Norrland den här veckan och Alva fick i uppgift att laga mat en av dagarna. Hon hittade klassisk bolognese inne hos Arla och ville laga en sådan middag. Vi tittade över ingredienserna och vi hade redan allt hemma, så det var bara att sätta igång. Det är så roligt att mina tjejer känner sig bekväma i köket och axlar middagsuppdraget med avslappnade miner. Det klart att det är skönare att slippa, men det är inga problem heller.

400 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
Smör
½ tsk färsk oregano
¼ dl tomatpuré
¼ msk salt
½ tsk svartpeppar
1 burk krossade tomater à 400 g
1 dl mjölk
Ev fond/buljong

Till servering:
Valfri pasta
Riven ost
Svartpeppar på toppen

Skala lök, vitlök och morötter. Hacka lök och vitlök fint. Riv moroten. Fräs grönsakshacket i smör i en stor gryta ca 10 min utan att det tar färg, tillsätt oregano.
Bryn färsen i omgångar med tomatpuré i en stekpanna. Tillsätt färsen i grytan, salta och peppra. Det går såklart att göra allt i samma stekpanna. Det är bara att peta lökhacket åt sidan när du börjar steka köttfärsen.

Rör ner krossade tomater och mjölk, låt sjuda under lock ca 1 tim tills såsen är simmig. Rör någon gång då och då.

Sätt igång en kastrull med pastavatten och koka. Servera pasta, köttfärssås och riven ost på toppen.

Alvas klassiska bolognese

Alvas klassiska bolognese

Alvas klassiska bolognese

Kommentera