Elscooterpremiär i Göteborg

-

Elscooter – jag gissar att det finns 100 olika åsikter om dessa små, tysta, snabba rackare som dräller över hela stan? Åtminstone i Stockholm och Göteborg – förmodligen snart i Östersund också. Well, jag ville prova och gjorde elscooterpremiär vår sista dag i Göteborg.

En laddar hem valfri app, det finns ett antal olika elscootrar och märken. Registrerar sig i appen och anger telefonnr för bekräftelsekod och även vilket bankkort pengarna ska dras ifrån.

Elscooterpremiär

Sen kan du i app-kartan se vart det finns lediga scootrar och även vilken batteristatus det är på respektive elscooter. Då du hittar den scooter du vill använda, så scannar du QR-koden som sitter på styret och startar turen.

Kicka igång scootern och håll farten med höger gasreglage på styret. Vill du minska farten eller bromsa, så finns både ett bromsreglage på vänster sida och en bromspedal längst bak på scootern.

Vi skulle bara ta oss från Haga upp till Masthugget men det var så roligt att köra, så vi tog en omväg högre upp längs Linnégatan. Skakigt att köra längs kullerstenarna på Haga, men riktigt skönt att köra på slät asfalt.

När du kommit dit du ska, så är det bara att parkera scootern och avsluta turen i appen. Vi använde appen och scootern Tier denna gång. De tog 10kr i startkostnad och sen 1,90 kr/minuts användande (aug -19). Vad jag förstått så skiljer minutkostnaden åt mellan olika scooter-märken så kolla gärna innan.

Elscooterpremiär

Vad tyckte då jag om min elscooterpremiär? Jag fastnade direkt. Så smidigt att kunna plocka en scooter när du inte har lust att gå längre – de dräller som sagt över hela stan, så det sällan långt till närmaste. Kör så långt du vill och ställ den sedan där du avslutar turen. Du behöver inte ansvara för att ta den till någon laddstolpe eller liknande utan kan bara lämna och avsluta.

Sen var det himla roligt att köra 20 km/h längs gatorna i Göteborg. Vi var tre stycken som körde tillsammans och vi kappkörde nog en aning – alla ville vara längst fram. Men så skoj!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar