Ugnsbakad lax med avokadokräm

-

Vid frukosten igår så frågade jag ifall någon önskade något speciellt till middag. De behöver inte bestämma hela rätten, utan bara ge mig en huvudingrediens att spinna vidare på. Saga sa att hon var sugen på lax, så jag satte igång. Hittade en ugnsbakad lax med avokadokräm på Tasteline som jag hämtade inspiration ifrån.

Det är mycket snack i nyheterna nu för tiden om att odlad lax inte ska vara bra. Sjukdomar på den odlade fisken mm. Jag tycker såklart att det är jättetråkigt att en bra råvara får dåligt rykte och har läst på lite. Det jag hittat är att ryktena till viss del stämmer, men som vanligt är det inte hela sanningen heller. Även svensk vildfångad lax är ett problem, då den ofta innehåller miljögifter, men sammanfattningsvis så är det nyttigare att äta fisk än att låta bli. Läs gärna mera om fisk inne hos Naturskyddsföreningen.

Livsmedelsverket sammanfattade en lista med frågor och svar i somras. Läs den gärna innan ni väljer bort lax som middag. Jag ville iaf äta lax till middag och hade nästan alla ingredienser hemma redan, så efter ett kort besök på affären under em, så kunde jag sätta igång.

4 laxfiléer
Salt & peppar
Citron

1 avokado
Parmesanost
Citron
Salt & Peppar
Ev persilja (jag hade ingen, så jag körde utan)

Ställ in ugnen på 150 grader. Det blir en saftigare lax ifall den får gå lite längre i ugnen, vid en svalare temperatur. Lägg laxfiléer i en smörad ugnsform, strö på salt och peppar samt pressa lite citronsaft ovanpå. Sätt in i ugnen ca 25 min.

Gröp ur avokadon ner i en skål och fyll på med riven parmesanost och lite pressad citron. Mosa eller mixa alltihop så det blir en röra. Smaksätt med salt och peppar.

Ugnsbakad lax med avokadokräm
Ugnsbakad lax med avokadokräm

När fisken kommer ut ur ugnen, lägg en rejäl klick avokadokräm ovanpå varje laxfilé. Servera din ugnsbakade lax med avokadokräm tillsammans med tex kokt pressad potatis och sallad. Jag valde istället en krämig risotto, men det är valfritt.

Ugnsbakad lax med avokadokräm
Ugnsbakad lax med avokadokräm
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelFylla på i skafferiet billigt
Nästa artikelGrahams pancake

Kommentera