Singapore Sling original på Raffles hotel

-

Fredagsdrinken den här veckan är given! En Singapore Sling original som vi drack på Raffles hotel i Singapore – det hotell där drinken uppfanns. Då vi bokade vår resa och bestämde att vi skulle stanna i Singapore några dagar, så var Raffles hotel och Singapore Sling original en given utflykt.

Raffles hotel Singapore
Singapore Sling original
Singapore Sling original
Raffles hotel Singapore

Singapore sling är en ginbaserad drink som uppfanns någon gång mellan 1910 och 1915 på Raffles Hotel i Singapore. Drinken skapades av bartendern Ngiam Tong Boon och är en typ av long drink.

Originalreceptet publicerades i artiklar om Raffles Hotel och var annorlunda än det som idag serveras som en Singapore Sling. Det fanns också olika typer av Singapore Slings — de som serverades runt om i Singapore och de som serverades på Raffles hotell. Originalreceptet innehöll gin, körsbärslikör och Benedictine. Drinken skakades och hälldes upp i ett glas och toppades till sist med club soda.

Inklipp från Wikipedia

Originalreceptet som serveras på Raffles Hotell i Singapore består av:

  • 30 ml gin
  • 15 ml Heering Cherry Liqueur
  • 120 ml ananasjuice
  • 15 ml limejuice
  • 7.5 ml Cointreau
  • 7.5 ml DOM Benedictine
  • 10 ml grenadine
  • Ett stänk Angostura Bitter

Häll samtliga ingredienser i en shaker med is och skaka häftigt. Garnera med en skiva ananas och ett körsbär.

Singapore Sling original
Singapore Sling original
Singapore Sling original
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera