Då jag hade en halv pumpa kvar efter gårdagens inlägg, så prioriterade jag att hitta ett recept med pumpa. Jag hittade ett recept på pasta med krämig pumpasås inne på Ica’s hemsida, som jag använde som inspiration. Det är sällan jag kopierar ett recept ordagrant och så även den här gången.
600 g butternutpumpa
2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
1 msk konc grönsaksfond
2 rosmarinkvistar
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Riven (hushålls)ost
1 förp majs
300 g färsk pasta
Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär pumpan i tärningar. Blanda grädde, hackad vitlök, grönsaksfond och hackad rosmarin i en ugnssäker form. Lägg i pumpabitarna. Ringla över olivolja, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen tills pumpan är mjuk, ca 30 minuter.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara 2 dl av kokvattnet (för 4 port). Blanda detta med pumpan, den rivna osten och majs. Blanda allt med den nykokta pastan.
Jag valde att mosa pumpabitarna när de kom ut ur ugnen, tillsätta riven ost och även majs vilket gjorde att pumpasåsen mest blev en gul massa. Bilderna ser inte så himla smaskiga ut, men rätten var god. Mitt tips är att behålla pumpabitarna så hela som möjligt, så ser rätten bättre ut.