En snabb och god kycklingpasta med vitlöksost

-

Något som alltid är gott, men kanske framför allt på fredagar, är en snabb och god kycklingpasta med vitlöksost. I alla fall ifall en ledsnat på fredagstacos. Jag var verkligen inte sugen på tacos igår, utan hittade Coop’s kycklingpasta istället. Som vanligt är mitt recept inte riktigt likadant, utan min egen rätt istället:

Jag visste att vi hade både grönkål och färsk timjan ute i sålådorna, så jag behövde inte köpa allt. Kycklingfiléerna hade jag tinat från morgonen (i kylen), så jag visste att de skulle vara ganska redo lagom till middag.

Valfri pasta, jag hade 1881 linsrigatoni hemma
2 kycklingfiléer
Grönkål
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
150 g färskost med vitlökssmak, jag använde Bonjour
2 msk finhackad färsk timjan + till garnering
salt och svartpeppar
Ev färsk spenat vid servering

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek kycklingen på hög värme i olja till fin färg. Tillsätt grönkål i mindre bitar samt hackad vitlök och stek under omrörning några minuter till. Tillsätt grädde, timjan och färskost. Låt småputtra några minuter och smaka av med salt och peppar.

Vänd runt pastan i såsen och garnera med timjan. Lägg upp på ett snyggt fat, jag bottnade med ett lager färsk spenat, och servera.

Fatet är från vår balkanresa 2017, jag köpte fatet i Mostar
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera