Flygande Jakob – en favorit från förr

Flygande Jakob – en favorit från förr. En rätt som jag har ätit många gånger och som jag fortfarande tycker är jättegod! En rätt som jag fick hemma hos en kompis när jag växte upp, och som jag tog med hem till mammas kök.

Mitt bästa tips för att få rätten vardagssnabb, är att rensa kycklingen dagen innan och ha bitar klara i kylen.

1 grillad kyckling
1 paket bacon
1-2 bananer
1 dl jordnötter
1½ dl grädde
½ dl chilisås, helst Heinz

Ris eller Bulgur att servera till
Sallad

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela ner kycklingen i munsbitar och knaperstek baconet i mindre bitar. Lägg först kycklingen i en smörad ugnsform och strössla baconbitarna över.

Skiva bananerna och lägg i ett jämt lager. Häll sedan jordnötter högst upp. Blanda grädde och chilisås och häll över hela kycklingrätten.

Flygande Jakob

In i ugnen medan din bulgur (eller riset) kokar, så ca 10-20 min. Servera din Flygande Jakob med en god sallad.

Flygande Jakob
Flygande Jakob

Blir det några rester kvar, så fungerar Flygande Jakob utmärkt i matlådan.

Kommentera