Kycklingwok Pad Thai

-

Vardagskvällar när en kommer hem sent från en stressig dag på jobbet, vad lagar en för vettig middag då? Jag har väldigt mycket att göra på jobbet så inte ens jag, som bloggar om mat varje dag, hinner tänka ut några middagsplaner. Under min promenad hem så passerade jag min närmaste butik och de hade ett erbjudande. Sagt och gjort, kycklingwok Pad Thai skulle det bli.

Jag köpte inte så mycket, då jag hade det mesta hemma redan, men det som avgjorde var kryddmixen Pad Thai.

Kycklingwok Pad Thai

1 bit vitkål (jag tog tre hela blad)
1 morot
1/2 grillad kyckling i mindre bitar
1 ägg
1 förp Pad Thai
2 paket portionsnudlar
Ev jordnötter att strö ovanpå

Till servering:
Creme fraiche
Sweet chilisås

Skär vitkålen i smala strimlor och hyvla moroten. Sätt igång en kastrull vatten för att koka nudlarna. Stek vitkål och morot i lite olja ett par minuter, fyll på med grillad kyckling i mindre bitar. Låt fräsa och bli varmt. Gör ett hål i röran och knäck ner ett ägg, rör runt så det stelnar jämnt runt grönsakerna. Fyll på med kryddmixen Pad Thai och rör runt.

Kycklingwok Pad Thai

När nudlarna kokat klart, så häll av vattnet och häll ner nudlarna i stekpannan. Vänd runt så allt får smak av Pad Thai:en. Ställ fram hela stekpannan och låt alla ta för sig. Servera tillsammans med jordnötter att hälla ovanpå, creme fraiche och sweet chilisås som smaksättning på sidan. Snabbt, enkelt och gott och ev rester funkar utmärkt i matlådan.

Kycklingwok Pad Thai
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera