Ja, ni läste rätt. Kanelbullekit, färdiga bullar på 20 min. Hur är det möjligt?Och är bullarna goda? Jag hittade en mix på min Ica-butik och köpte bara för att jag var nyfiken. Jag vill ju helst göra egna bullar, men nackdelen är att det tar tid. Så bullar på 20 min låter smidigt.
Enkelt var det också. Och inga extra ingredienser om en inte vill pimpa sina bullar lite extra.
1 förp Kanelbullekit
1 ägg
Pärlsocker (valfritt)
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Rulla ut bulldegen från förpackningen och smeta på tillhörande äppelröra. Rulla ihop degen från långsidan och dela till lagom stora kanelbullar.

På förpackningen står det 12-16 bullar och jag valde att göra 16. Det blev lagom storlek tyckte jag. Delade kanelbullar läggs på plåten och pensla med ett vispat ägg (det glömde jag i all hast). Sen kan du pimpa dem som du vill. Jag valde att strö pärlsocker ovanpå och sen sätta in dem i ugnen. 15 min senare är de klara så totalt 20-25 min från start.


Tips på topping kan vara mandelflarn, pärlsocker, florsocker, pistagenötter, smält choklad eller kolasås med pekannötter.

Vill ni hellre göra egna bullar från start, så hittar ni mina recept här.
Men, var de lika goda som egengjorda då?