Kanelbullekit, färdiga bullar på 20 min

-

Ja, ni läste rätt. Kanelbullekit, färdiga bullar på 20 min. Hur är det möjligt?Och är bullarna goda? Jag hittade en mix på min Ica-butik och köpte bara för att jag var nyfiken. Jag vill ju helst göra egna bullar, men nackdelen är att det tar tid. Så bullar på 20 min låter smidigt.

Enkelt var det också. Och inga extra ingredienser om en inte vill pimpa sina bullar lite extra.

1 förp Kanelbullekit
1 ägg
Pärlsocker (valfritt)

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Rulla ut bulldegen från förpackningen och smeta på tillhörande äppelröra. Rulla ihop degen från långsidan och dela till lagom stora kanelbullar.

Kanelbullekit

På förpackningen står det 12-16 bullar och jag valde att göra 16. Det blev lagom storlek tyckte jag. Delade kanelbullar läggs på plåten och pensla med ett vispat ägg (det glömde jag i all hast). Sen kan du pimpa dem som du vill. Jag valde att strö pärlsocker ovanpå och sen sätta in dem i ugnen. 15 min senare är de klara så totalt 20-25 min från start.

Kanelbullekit
Kanelbullekit

Tips på topping kan vara mandelflarn, pärlsocker, florsocker, pistagenötter, smält choklad eller kolasås med pekannötter.

Kanelbullekit

Vill ni hellre göra egna bullar från start, så hittar ni mina recept här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelZucchinisoppa med vitlöksbröd
Nästa artikelFika med Karma

1 KOMMENTAR

Kommentera