10 onödiga fakta om mig

-

Ni är väldigt många fler som läser min blogg nu för tiden och jag tänkte att det är dags för en liten presentation om mig själv. Förutom att jag är en snart 44-årig tvåbarnsmamma som bloggar om mat på min fritid. Att jag är norrlänning och bor på Frösön – Östersund, så kommer här 10 onödiga fakta om mig själv. Vissa kanske ni redan vet, men inte allt.

 • Jag har ett världsrekord! Jag var med och slog världrekord i juni 2000, att spela monopol under vattnet. Vi var en grupp på totalt 10 personer från Great Lake Divers som spelade 2 personer i taget. Dygnet runt i nästan sex dygn och vi finns fortfarande kvar i Guinness rekordbok (boken från 2002).
Världsrekord undervattensmonopol
Världsrekord undervattensmonopol
Världsrekord undervattensmonopol
 • Jag hade länge en plan B om vilket yrke jag skulle ha i mitt liv. Att bli brandman. Det kändes häftigt och ett bra jobb att ”falla tillbaka på” om jag inte skulle trivas med mina andra val.
 • Jag är dålig på att dricka vatten vilket jag väldigt snart måste bli bättre på. Resan för att bestiga Kilimanjaro är bokad till september 2020 och jag har läst samma sak på olika sidor. Att vätskemängden i kroppen kan vara vara avgörande om en kommer upp eller inte. I mängd har jag hört siffran 2 liter innan lunch och 2 liter efter lunch.
 • Jag gillar inte löpning, men tar mig ändå ut och springer åtminstone två dagar i veckan. Detta för att det är en otroligt enkel träningsform och jag gillar väldigt mycket att känna mig i form.
Löpning
 • Jag har varit spinninginstruktör i 10 år och har en förkärlek till allt som har med cykel att göra. Jag cyklar knappt idag men vill egentligen ändra på det. Föredrar dock att promenera till och från jobbet och få ihop mina 5 gratiskilometer i princip varje dag.
 • Jag har åkt ambulans. Vid min cykelolycka sista juli 2011 så slog jag huvudet så hårt att jag blev medvetslös. Jag fick en svår skallskada och det tog ett år innan jag var tillbaka på arbetet på full tid.
 • Min första kärlek hette Jörgen och var min storebrors kompis.
 • Jag läser tyvärr sällan böcker, men minns ändå den bok där min läslust väcktes. ”Det blåser på månen” lånade jag på biblioteket och sen låg jag inomhus en hel helg och bara läste. Osäker om samma sak hänt med någon annan bok efter det.
10 onödiga fakta
10 onödiga fakta
 • Jag försöker alltid vara tidseffektiv och gärna uträtta flera saker samtidigt. Om jag tex ska åka på stan, så ska jag minsann besöka fler butiker samtidigt som jag ska lämna in överblivna kläder på Röda Korset och återlämna en bok till Biblioteket. Jag kan både bli irriterad på andra människor som inte är lika tidseffektiva. Men jag kan också bli irriterad på mig själv att jag inte bara kan slappna av ibland.
 • Jag har alltid varit dålig på att krusa folk runt omkring mig. Jag minns tex från omklädningsrummet i femte klass, när klasskompisar stod och tittade sig i spegeln. De klagade på övervikt och det enda jag tänkte var ”men gör något åt det då?” – istället för den vanliga kommentaren ”nejdå, du är så fin!”. Och jag är likadan idag. Om någon i min närhet klagar på sin tillvaro så tänker jag fortfarande ”men gör något åt det då!” istället för att tycka synd om personen ifråga. Vi äger alla vår egen vardag och även om inte allt går att påverka, så kan vi påverka mycket mera än vad vi först tänker.
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

  • Skönt att vi är flera som inte krusar folk ? Tyvärr upplever jag att antalet offerkoftor ökar i dagens samhälle. Världsrekordet är häftigt och något som stått med i min CV i snart 20 år ??

Kommentera